Mijn favorieten

Een huis kopen?

Neem dan  de beëdigde makelaar/taxateur van A3 Makelaars mee.

Een Specialist bij uitstek die je begeleidt bij bezichtigingen, die alle juridische zaken voor je regelt en die professioneel onderhandelt over de prijs.

A3 Makelaars heeft meer dan 20 jaar ervaring in het aankopen en begeleiden van de kopers bij hun grootste uitgave in hun leven!!

A3 Makelaars kan o.a. het volgende voor u betekenen bij de aankoop van een pand:

  • Begeleiding bij de bezichtiging
  • Waardebepaling van de woning
  • Advisering en onderhandeling over de prijs
  • Advies over de koopovereenkomst
  • Begeleiding naar de notaris

Wat komt er bij het zoeken van een woning allemaal kijken?

Stap 1: Bezichtiging van de woning

Of u de woning nu alleen of samen met ons bezichtigt, het is heel belangrijk om kritisch na te gaan of de woning geheel aan uw eisen voldoet. Als makelaar kijken wij vooral naar rationele kenmerken als ligging, oppervlakte en staat van onderhoud. Alleen uzelf kunt bepalen of het `klikt` met de woning.

Stap 2: Waardebepaling van de woning

Is de juiste woning gevonden, dan is één van de eerste vragen wat de woning precies waard is. Om dat te beoordelen zullen wij het object taxeren en/of(een uitgebreider bouwkundig onderzoek laten) uitvoeren. Daarnaast zijn natuurlijk ook de emotionele en persoonlijke aspecten van belang bij de waardebepaling. Een woning kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn omdat deze vlak bij uw werk of de school van uw kinderen ligt.

Stap 3: De onderhandeling

Ben je echt geïnteresseerd, dan breng je een bod uit. Geen eenvoudige zaak: Hoe hoog moet je bieden? Hoeveel andere gegadigden zijn er en wat hebben zij geboden? Heb je als eerste bieder ook het eerste recht van koop of gaat de verkoop per inschrijving? Welke andere zaken moet u in overweging meenemen zoals het recht van overpad, ondergrondse olietanks, roerende goederen, ontbindende voorwaarden en dergelijke? Allemaal vragen waarbij het prettig is een ervaren NVM- makelaar bij je te hebben. Een onderhandelaar die zich niet van de wijs laat brengen en die voor jou het beste resultaat uit de onderhandelingen haalt.

Stap 4: De koopovereenkomst

Is de koop rond dan worden de mondeling gemaakte afspraken tussen koper en verkoper schriftelijk vastgelegd in een koopovereenkomst. De koop is definitief als de drie dagen termijn en eventuele ontbindende voorwaarden zijn vervuld. In de koopovereenkomst staan behalve de verkoopprijs ook de afspraken over overname van roerende zaken, overdrachtsdatum e.d. Aan de hand van de koopovereenkomst bereidt de notaris de eigendomsoverdracht voor.

Voor slecht een zeer gering bedrag zullen wij je volledig begeleiden bij het kopen van je toekomstige woning.